فست فود|مشاوره تحصیلی شهداد

هر روز محققان به دستاورد جدیدی درباره اثرات مخرب فست‌فود‌ها بر سلامتی پی می برند که عمده دلیل آن سریع، خوشمزه و نسبتا ارزان بودن فست‌فودهاست که مردم را مشتاق تر برای مصرف این مواد غذایی می کند.

فست فودها امروزه در میان بچه ها حسابی طرفدار پیدا کرده است و متاسفانه شرایط زندگی مدرن یکی از دلایل افزایش مصرف این موادغذایی مضر محسوب می شود.

موضوع نگران کننده و خطرناک‌ این  است که هر روز به تعداد رستوران‌های فست‌فودی در گوشه گوشه شهر اضافه می‌شود و هر کجا  چشم کار می کند  با این رستوران‌ها مواجه می‌شوید، رشد قارچی این فست فودی ها آسیب ‌های زیادی را به دنبال دارد.

فست فودها اثرات منفی روی سلامت جسم دارند و منجر به بروز کمبود مواد مغذی بدن و اضافه وزن و چاقی می‌شوند. اما کار به همین‌جا ختم نمی‌شود، زیرا  فست‌فود‌ها اثر مخربی روی مغز و سلامت روان فرد به جا می‌گذارند.

اضطراب و بیش فعالی در کودکان با مصرف فست فود

بر اساس تحقیقات محققان، مصرف قند منجر به بروز اضطراب و بیش‌فعالی می‌شود، با این حال نتایج پژوهشی که به تازگی چاپ شده است نشان می‌دهد کودکانی که مواد غذایی سرشار از مواد نگهدارنده مانند بنزوات سدیم و رنگ‌های خوراکی مصرف می کنند، بیشتر در معرض بیش‌فعالی قرار دارند، محققان روی ۸۰۰ کودک بیش‌فعال بررسی‌هایی انجام دادند و دریافتند که با حذف مواد نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی از تغذیه این کودکان، زودرنجی، تحریک‌پذیری، رفتار‌های تهاجمی و اختلالات خواب حدود ۱۵۰ کودک کاهش پیدا کرده است.

 پژوهش‌های تکمیلی و نتایج آن در Psychology Today منتشر شده است و نشان می‌دهد رژیم غذایی فقیر از اسید‌های چرب امگا ۳ و مصرف زیاد کربوهیدرات‌های تصفیه شده (موجود در فست‌فودها)منجر به افزایش اضطراب کودکان می‌شود. به عقیده این محققان نوسانات قند خون باعث افت چشمگیر انرژی، افزایش خستگی، بدخلقی و اضطراب می‌شود.

 فست فود بخورید، افسرده می شوید

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که داشتن تغذیه‌ای سرشار از قند و چربی‌ها خطر ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد. این محققان موش‌های آزمایشگاهی را به مدت ۶ هفته با مواد غذایی سرشار از چربی و قند تغذیه کرده و مشاهده کردند این موش‌ها علائم افسردگی و اضطراب بیشتری از خود نشان می‌دهند. محققان این موش‌ها را با موش‌هایی که تغذیه کم‌چرب و متعادل داشتند مقایسه کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که مصرف مواد غذایی حاوی چربی و قند زیاد باعث برهم‌زدن واکنش‌های شیمیایی مغز به‌ ویژه میزان کورتیزول (هورمون استرس) و پروتئین CREB شده و امکان ایجاد سوءتغذیه و اعتیاد غذایی را بالا می‌برد.

افت تحصیلی دانش آموزان با مصرف فست فود

فست‌فود‌ها  به طور حتم حاوی میزان زیادی چربی از نوع چربی‌های ترانس و اشباع هستند و در آنها خبری از وجود اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ که برای سلامت قلب و مغز مفیدند نیست، نتایج یک پژوهش استرالیایی که در دانشگاه کالیفرنیای لس‌آنجلس انجام شده است، نشان می‌دهد مصرف فست‌فود در موفقیت‌های تحصیلی کودکان تاثیر منفی می‌گذارد.

نتایج این پژوهش استرالیایی نشان می‌دهد دانش آموزانی که گرفتار کمبود اسید‌های چرب امگا ۳ هستند در مدرسه بیشتر دچار مشکل می‌شوند و در درس‌هایی مانند املا و قرائت ضعف دارند و رفتار‌های مناسبی از خود بروز نمی‌دهند، محققان پیشرفت تحصیلی گروهی ۳۹۶‌نفره از دانش‌آموزان بین ۶ تا ۱۲ سال را  بررسی کردند، نیمی از این شرکت‌کننده‌ها نوشیدنی سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و گروهی دیگر پلاسبو (دارونما) دریافت کردند، بعد از یک دوره ۶ ماهه، محققان دریافتند کودکانی که نوشیدنی مغذی مصرف کرده بودند نتایج بهتری در تست‌های حافظه به دست آوردند.

فیلیس جاکا، سرپرست تیم تحقیق و استاد پژوهشگر دانشکده پزشکی دانشگاه دیکین استرالیا، در این باره می گوید: ما پیش از این می دانستیم که ترکیبات غذائی اعم از غذاهای سالم و ناسالم می توانند تاثیراتی سریع و قابل توجه بر بخش هیپوکامپ مغز داشته و بر اندازه و عملکرد این قسمت مهم مغز تاثیر گذارند. اما تاکنون و پیش از این دوره از مطالعات این تحقیقات تنها روی موش های آزمایشگاهی انجام شده و هیچ گاه به صورت مستقیم روی انسان انجام نشده بود.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، افراد بالغی که در رژیم غذائی خود از مواد غذائی ناسالم مانند نوشیدنی های قندی، مواد غذائی نمکی و غذاهای فراوری شده استفاده می کنند، دارای هیپوکامپ کوچکتری در سمت چپ مغز خود هستند. از سوی دیگر افرادی که در رژیم غذائی روزانه خود از الگوی غذاهای سالم پیروی کرده و به میزان زیادی از ماهی ها، سبزیجات و میوه استفاده می کنند، دارای هیپوکامپ چپ بزرگتری هستند.

دکتر جاکا در ادامه اظهار داشت: «مطالعات ما نشان دهنده تاثیرات مستقیم تغذیه روی بخش هیپوکامپ مغز بوده و از آن جائی که هیپوکامپ در مغز انسان دارای وظایف بسیار مهمی بوده و نقشی بسیار بااهمیتی در یادگیری و حافظه افراد در تمامی طول عمر، ایفا می کند درک این موضوع بسیار حیاتی است که نوع تغذیه  در سنین کودکی و نوجوانی می تواند افراد را در بهبود عملکرد مغزی و قدرت حافظه یاری کند.

۵/۵ - (۸ امتیاز)

مقالات مشاوره تغذیه

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات