معرفی رشته اقتصاد|مشاوره تحصیلی شهداد

اقتصاد دانشی است که زمینه ساز رشد اقتصاد کشور قرارگرفته و سرنوشت کلی یک جامعه را تعیین میکند این رشته مشخصاً در دروس تخصصّی دانش آموزان رشتۀ علوم انسانی قرار گرفته زیرا مبحث های این کتاب کاملاً به صورت حفظی ارائه شده است ولیکن اقتصاد علمی است که تنها به حفظ مطالب نمی پردازد و دانش آموز یا دانشجوی علاقه مند به این رشته باید حافظه ریاضی خود را قوی کرده و تا بتواند در این رشته موفقیت هایی را کسب نماید علاوه بر زیرربط رشته اقتصاد رشته هایی چون جامعه شناسی، روانشناسی و علوم سیاسی است که سبب برقراری ارتباط با رشته اقتصاد می گردد و خود (رشته اقتصاد) زنجیره ای از علوم اجتماعی است.

ابزارهای مطالعه و دروس اصلی رشته اقتصاد:

دروس ریاضی و آمار به عنوان ابزارهای مطالعه در رشته‌ی اقتصاد اهمیت بسیار دارد ولی صرف به کارگیری این ابزارها، فهم اقتصادی میسر نخواهد شد. فهم اقتصادی، مستلزم مطالعات عمیق در نظریه‌های اقتصادی و سیر قلمروهای اجتماعی است دروس اصلی این رشته عبارت‌اند از: اقتصاد، ریاضی، پول و بانک‌داری و اقتصاد بخش عمومی هم‌چنین می‌توان از اقتصاد توسعه، تاریخ عقید اقتصادی و نظام‌های اقتصادی به عنوان درس‌های مهم دیگر نام برد که در این حوزه نیز دانشجویان عزیز می‌توانند نسبت به تلاش و مطالعه‌ی که در ژرفای این موضوعات انجام می‌دهند، به معلومات بسیار خوب و جالبی دست پیدا کنند.

گرایش‌های مختلف رشته‌ی اقتصاد:

  • اقتصاد صنعتی

اقتصاد صنعتی مسائل بخش صنعت را با توجه به تئوری‌ها و نظریه‌هایی که وجود دارد، توضیح می‌دهد و با کاربرد اقتصاد خرد در فعالیت‌های صنعتی سروکار دارد. هم‌چنین ساختار بازار (رقابتی یا انحصاری بودن) و عملکرد آن‌ها و این‌که آیا بازار محصولات صنعتی رقابتی است یا انحصاری تبیین می‌نماید. در این رشته نقش تبلیغات در صنعت، تکنولوژی، آشنایی با روابط کار و مدیریت بنگاه‌های تولیدی و نیز تحولات صنعتی و سیاست‌گذاری در این بخش مورد توجه قرار می گیرد.مدیریت تولید، اقتصاد مدیریت، حسابداری قیمت تمام شده و آشنایی با حقوق کار» از جمله درس‌هایی است که در این گرایش به عنوان دروس اصلی تدریس می‌شود.دانشجویان این گرایش (اقتصاد صنعتی) می‌توانند، در مؤسسات تولیدی و شرکت‌ها، وزارت صنایع و معادن، شرکت شهرک‌های صنعتی، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سازمان توسعه و نوسازی و صنایع معدن، سازمان مدیریت و برنامه ریزی مشغول به کار شوند.دانشجویان اقتصاد صنعتی باید مطالعات خود را در زمینه‌ی مدیریت منابع و مدیریت استراتژیک بالا ببرند. زیرا رقیت دانشجویان اقتصاد صنعتی، مهندسین صنایع هستند که گرایش آن‌ها برنامه‌ریزی سیستم‌ها است.

  • اقتصاد نظری

اقتصاد نظری در حقیقت جنبه‌ی محض تئوریک اقتصاد و پایه و چارچوب دانش اقتصاد را مورد بررسی قرار می‌دهد و به نظر می رسد که پایه و مبنای سایر گرایش‌های اقتصاد و هر گرایش فرعی اقتصاد است. بنابراین دانشجویانی که استعداد و توانایی داشته باشند، ‌این گرایش قلمرو بسیار خوبی برای دانش پژوهی و تحقیق و پیشرفت و ارتقاء است.درس‌های خرد و کلان دروس مبنای اقتصاد نظری است و نقش محوری دارند. وجه تمایز این گرایش از رشته اقتصاد در دوره کارشناسی با برنامه‌های آموزشی دیگر گرایش ها درس تاریخ عقاید اقتصادی و درس اقتصادسنجی است.تاریخ عقاید اقتصادی درس بسیار مهمی است چرا‌که جایگاه و شرایط زمانی و مکانی نظریات اقتصادی و دانشمندانی که آن نظریات را ارائه کرده‌اند را مورد بررسی قرار می دهد و وجه شاخص و امتیاز رشته اقتصاد نظری است. اقتصاد سنجی هم برمی‌گردد به جنبه‌های کمی نظری‌های دانش اقتصاد.

  • اقتصاد کشاورزی

بخش کشاورزی به دلیل برخورداری از رشد مستمر و پایدار و درونزای اقتصادی و نقش حیاتی در ایجاد عدالت اجتماعی، تأمین امنیت غذایی و توسعه اشتغال در جامعه دارای اهمیت می باشد. اقتصاد کشاورزی به بررسی مسائل اقتصادی مطروحه در بخش کشاورزی و ارایه راهکارهایی برای حل این مسائل و استفاده از ابزارها و روش‌های اقتصادی برای بهره مندی مطلوب از منابع موجود در بخش کشاورزی (که خود شامل زیر بخش‌های زراعت، دام‌پروری، آبیاری و باغداری است) می‌پردازد.واحدهای اختصاصی این گرایش: اقتصاد کشاورزی، توسعه و سیاست کشاورزی، بازاریابی محصولات کشاورزی، مدیریت مزرعه، جامعه‌شناسی روستایی، پژوهش عملیاتی.امکان ادامه تحصیل در مدارج بالاتر و رشته های مرتبط: تا درجه دکتری و در رشته های مهندسی کشاورزی، زراعت و اصلاح نباتات، مهندسی آبیاری، باغداری، ژنتیک گیاهی و سایر رشته‌های حوزه اقتصاد مانند: اقتصاد توسعه، اقتصاد انرژی، اقتصاد محض و … .

آینده‌ی شغلی و بازار کار:

فارغ التحصیلان رشته‌های علوم اقتصادی می توانند در موسسات پولی و مالی، بانک‌ها و  موسسات تجاری مختلف مشغول به کار شوند.همچنین برخی از  ادارات دولتی نظیر وزارت بازرگانی، اداره مالیات، سازمان‌های بیمه،  سازمان بورس و سهام فارغ التحصیلان رشته اقتصاد را استخدام می‌کنند.

۳.۷/۵ - (۳ امتیاز)

علوم انسانی

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات