معرفی رشته عکاسی|مشاوره تحصیلی شهداد

عکاسی یکی از هیجان انگیزترین فعالیت ها برای ثبت لحظات خوش زندگی و مرور آنها به عنوان خاطره نام برده شده است. برای این کار به دوربین عکاسی لازم دارید که به وسیله آن عکس بگیرید. اما همین عکاسی ساده هم یک نوع هنر بشمار می‌آید که بایستی اصول و قواعد مخصوص عکاسی را یاد بگیرید. به بیان دیگر هنر عکاسی، وسیله مهمی برای ثبت لحظه های حساس تاریخی، اجتماعی و… است. به طور کلی عکاسی به فرایند ثبت تصاویر به‌ وسیله دریافت و ثبت نور بر روی یک سطح حساس به نور، مانند نگاتیو (فیلم) یا سنسور الکترونیکی، گفته می‌شود. الگوهای نوری بازتابیده شده یا ساطع شده از اشیا بر روی سطح حساس به نور (هالوژن نقره یا سنسور) تاثیر می‌گذارد و باعث ثبت تصاویر می‌گردد. بسیاری از مردم عکاسی را مساوی با عکس‌های پرسنلی و خانوادگی می‌دانند! و متعجب هستند که چرا عده‌ای از جوانان برای فراگرفتن این حرفه چهار سال در دانشگاه تحصیل می‌کنند در حالی که بسیاری از عکاسان موفقی که آنها می‌شناسند، این حرفه را نسل در نسل فراگرفته‌اند و اصلاً تحصیلات دانشگاهی ندارند.اما استادان و دانشجویان رشته عکاسی نظری متفاوت دارند. آنها معتقدند که استودیوهای عکاسی به “حرفه عکاسی” می‌پردازند در حالی که دانشگاه‌ها “هنر عکاسی” را آموزش می‌دهند.

توانایی‌های‌ لازم در رشته عکاسی

✅ هنر خوب دیدن
✅ تجزیه و تحلیل لحظه‌ها
✅ کنجکاوی و ماجراجو بودن
✅ انتخاب بهترین موقعیت برای عکاسی
✅ اطلاعات عمومی بالا
✅ تفکر خلاق
✅ صبر و تمرکز بالا
✅ آشنایی با آخرین پیشرفت‌ها در حوزه عکس‌برداری

یک دانشجوی عکاسی باید شم هنری داشته، تیزبین و کنجکاو باشد. در هر لحظه باید به دنبال سوژه برای عکاسی بگردد. زیرا عکاسان معمولا به رخدادها، مناظر و افراد طوری می نگرند که با مردم عادی متفاوت است. همچنین یک عکاس باید فرد فعالی بوده و اطلاعات خوبی در زمینه های مختلف داشته باشد. دانشجویان‌ رشته‌ عکاسی‌ با علوم‌ و فنون‌ مختلفی‌ در زمینه‌ عکاسی‌ آشنا شده‌ و همچنین‌ رشته‌های‌ مختلف‌ عکاسی‌ را از قبیل‌ عکاسی‌ خبری‌، تبلیغاتی‌، علمی‌، طبیعت‌ و پرتره‌ آموزش‌ می‌بینند. البته‌ این‌ اطلاعات‌ خیلی‌ جامع‌ و عمیق‌ نیست‌ چون‌ هریک‌ از رشته‌های‌ فوق‌، خود دنیای‌ گسترده‌ای‌ دارد که‌ نمی‌توان‌ طی‌ چهار سال‌ با آنها آشنا شد و اصلاً یک‌ عکاس‌ نمی‌تواند با تمامی‌ این‌ رشته‌ها و تجهیزات‌ مربوط‌ به‌ آنها به خوبی‌ آشنا گردد. در ضمن‌ دانشگاه‌ تنها راه‌ دست‌یابی‌ به‌ اطلاعات‌ علمی‌، فنی‌ و هنری‌ مورد نظر در رشته‌ عکاسی‌ نیست‌.
اما یک‌ دانشجوی‌ عکاسی‌ می‌تواند طی‌ مدت‌ کوتاه ‌تری‌ این‌ اطلاعات‌ را کسب‌ کند؛ یعنی‌ معلوماتی‌ را که‌ یک‌ عکاس‌ تجربی‌ طی‌ مدت‌ طولانی‌ به‌ دست‌ می‌آورد، یک‌ دانشجو در مدت‌ چهار سال‌ آموزش‌ می‌بیند. درواقع‌ یک‌ عکاس‌ به‌ ثبت‌ و گزینش‌ لحظه‌هایی‌ از زمان‌ می‌پردازد که‌ دربردارنده‌ نمایشی‌ از حالات‌ انسانی‌، پدیده‌های‌ علمی‌، مناظر طبیعی‌ یا هر موضوع‌ دیگری‌ است‌ که‌ قابل‌ ثبت‌ بر روی‌ نوار حساس‌ فیلم‌ می‌باشد. این‌ گزینش‌ از یک‌ سو برپایه‌ شناخت‌ فرهنگ‌ جامعه‌ و شناخت‌ عمومی‌ هنرها استوار است‌ و از سوی‌ دیگر بر انتقال‌ و تطبیق‌ آنها با فن‌شناسی‌ و علوم‌ مربوط‌ به‌ عکاسی‌ تکیه‌ دارد و مهمترین‌ کار عکاسی‌ عبارت‌ است‌ از تلفیق‌ به‌ جا و درست‌ این‌ دو با یکدیگر. چرا که‌ فن‌شناسی‌ در عکاسی‌ به‌ ساخت‌ قالب‌ اصلی‌ عکس‌ کمک‌ می‌کند و شناخت‌ فرهنگ‌، جامعه‌ و هنر به‌ ساخت‌ محتوای‌ کار یاری‌ می‌رساند.
رشته عکاسی از زیرمجموعه های کنکور هنر در انتخاب رشته کنکور سراسری است . طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، پذیرش در رشته عکاسی در دانشگاه های دولتی روزانه ، نوبت دوم ( شبانه ) ، پیام نور و غیرانتفاعی صورت می گیرد . البته در رشته عکاسی دانشگاه آزاد اسلامی و علمی کاربردی هم پذیرش دانشجو دارد. تدریس این رشته از سال ۱۳۶۲ برای نخستین بار در دانشگاه هنرهای زیبا آغاز شد.

بازار کار رشته عکاسی در ایران

بیشتر فارغ‌التحصیلان‌ رشته‌ عکاسی‌ جذب‌ مطبوعات‌ می‌شوند زیرا امروزه شاهد گسترش‌ مطبوعات‌ و نیاز آنها به‌ عکاسانی‌ حاذق و هنرمند هستیم‌. برپایی‌ نمایشگاه‌های‌ صنعتی‌ متعدد و توجه‌ به‌ آگهی‌های‌ تجاری‌ و فرهنگی‌ نیز باعث‌ شده‌ است‌ که‌ تعداد زیادی‌ از فارغ‌التحصیلان‌ جذب‌ عکاسی‌ تبلیغاتی‌ بشوند، حوزه‌ انتشارات‌ نیز تعداد دیگری‌ از فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ را به‌ کار گرفته‌ است‌ و با کمال‌ تأسف‌ تعدادی‌ از فارغ‌التحصیلان‌ نیز استودیو باز کرده‌ یا به‌ عکاسی‌ از مراسم‌ و میهمانی‌ها می‌پردازند در حالی‌ که‌ برای‌ کار در یک‌ آتلیه‌ عکاسی‌ نیاز نیست‌ که‌ دانشجو چهار سال‌ در دانشگاه‌ تحصیل‌ کند بلکه‌ می‌توان‌ طی‌ چند ماه‌ به‌ راحتی‌ فن‌ عکاسی‌ را فرا گرفت‌ و یک‌ آتلیه‌ عکاسی‌ باز کرد. به طور کلی بازار کار رشته‌ عکاسی جزء رشته‌هایی است که نیاز به آن در همه زمینه‌های شغلی احساس می‌شود. افرادی که از رشته عکاسی فارغ‌التحصیل می‌شوند، می‌توانند در موارد زیر فعالیت کنند:
✅ تهیه عکس مورد نیاز نشریات و خبرگزاری‌های مختلف
✅ به تصویر کشیدن تبلیغات محصولات تولیدی واحدهای صنعتی
✅ تدریس در آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها
✅ فعالیت مستقل برای خود به صورت پروژه‌ای با ارگان‌های مختلف
✅ فعالیت در استودیوهای عکاسی
✅ عکاس آزاد با هدف گسترش هنر عکاسی
✅ مشاور در چاپ و انتشار تصاویر ، پوستر و عکس در آژانس های تبلیغاتی
✅ استخدام در ارگان های رسمی مثل صدا وسیما
✅ تکنسین چاپ در چاپخانه های عکس

سرفصل دروس عکاسی و تعداد واحدها

✅دروس پایه : ۳۲ واحد
✅دروس اصلی : ۲۳ واحد
✅دروس تخصصی : ۵۶ واحد
✅دروس اختیاری : ۱۰ واحد

 

دروس پایه

نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
مبانی هنرهای تجسمی ۱و۲ ۶ کارگاه طراحی پایه ۱و۲ ۶
کارگاه عکاسی پایه ۱و۲ ۴ هندسه مناظر و مرایا ۲
هنر و تمدن اسلامی ۱و۲ ۴ آشنایی با هنر در تاریخ ۱و۲ ۴
آشنایی با هنرهای سنتی ایران ۲ آشنایی با رشته های هنری ۲
کارگاه عکاسی رنگی ۲

 

دروس اصلی رشته عکاسی

نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
شیمی عمومی و شیمی عکاسی ۲ فیزیک و ابزار شناسی ۲
تاریخچه عکاسی ۳ آشنایی با فیلمبرداری ۲
نورپردازی ۲ فنون عرضه و نمایش عکس ۲
تجزیه و تحلیل و نقد عکس ۱و۲ ۴ کارگاه تخصصی عکاسی ۱و۲ ۴
فنون بازسازی عکس ۲

 

دروس تخصصی رشته عکاسی

نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
کارگاه عکاسی ۱ ۸ کارگاه عکاسی ۲ ۸
کارگاه عکاسی ۳ ۸ کارگاه عکاسی ۴ ۸
کارگاه عکاسی ۵ ۸ کارگاه عکاسی ۶ ۸
طرح و رساله نهایی ۸

 

دروس اختیاری رشته عکاسی

نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنرهای تجسمی ۲ کارگاه ارتباط تصویری عمومی سطح یک ۳
کارگاه چاپ ۲ کارگاه تصویرسازی سطح یک ۳
کارگاه حجم سازی ۲ تصویر متحرک ۱ ۲
کارگاه حجم سازی ۲ خوشنویسی و طراحی حروف ۱ ۲
خوشنویسی و طراحی حروف ۲ ۲

بهترین دانشگاه‌های ایران برای این رشته

✅ دانشگاه تهران
✅ دانشگاه هنر
✅ دانشگاه سمنان
✅ دانشگاه اصفهان

۳.۲/۵ - (۵ امتیاز)

هنر

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات