معرفی دانشگاه امام صادق علیه السلام|مشاوره تحصیلی شهداد

دانشگاه امام صادق علیه السلام به عنوان یک دانشگاه اسلامی غیر دولتی، در مجموعه آموزش عالی کشور برای آموزش و توسعه دانش بشری مبتنی برغایت گرائی آفرینش، آموزه های وحیانی و معارف و علوم اسلامی پایه گذاری شده و براین باور است که درتعالیم اسلام و مکتب امام صادق علیه السلام که تبلور ناب آن می باشد، ظرفیت و جامعیتی نهفته است که با کشف، تبیین و کاربردی کردن آن، می توان درعلوم و فنون بشری به ویژه علوم انسانی / اجتماعی تحولی عظیم پدید آورد و درپرتو آن عالمان شایسته و فرهیخته تربیت کرد . این دانشگاه قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، شعبهٔ مطالعات مدیریت دانشگاه هاروارد بوده‌است. به گفتهٔ محمد رضا مهدوی کنی دانشگاه امام صادق در تلاش است، که به دانشگاه اسلامی و پایگاه علمی و تربیتی جهان اسلام تبدیل شود.

تا اواسط سال ۱۳۹۳ ریاست این مجموعه بر عهدهٔ محمد رضا مهدوی کنی بود. پس از درگذشت محمد رضا مهدوی کنی، فرزندش محمد سعید مهدوی کنی طی یک دورهٔ موقتِ ۳ ساله و تا ۱۷ مهرماه ۱۳۹۷ ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت. در تاریخ ۱۷ مهرماه ۱۳۹۷ بنا بر تصویب هیئت أمناء جامعه الامام الصادق طی حکمی از سوی صادق آملی لاریجانی رئیس هیئت امناء جامعه الامام الصادق، حسین‌علی سعدی برای یک دوره سه ساله به عنوان رئیس دانشگاه امام صادق علیه‌السلام تعیین شد. وی هم‌اکنون ریاست این دانشگاه را برعهده دارد. اگرچه این دانشگاه در وزارت علوم غیرانتفاعی محسوب می‌شود، اما هیچ گونه شهریه ای از دانشجویان خود دریافت نمی‌کند و تمامی امکانات رفاهی آن رایگان است. هزینه‌های تغذیه آن نیز به میزان سایر دانشگاه‌های دولتی است. این دانشگاه طی چند سال با سطح‌بندی دانشجویان مقطع دکتری، از برخی از آنان که در ارزشیابی علمی رتبه «ب» یا «ج» کسب می‌کردند شهریه تحصیلی دریافت می‌کرد. که به خاطر این شهریه‌های سنگین مورد انتقاد دانشجویان قرار گرفت که در نهایت از سال ۱۳۹۶ اقدام به پذیرش دانشجویان دکتری به صورت رایگان و تنها در گروه «الف» نمود. در حال حاضر جهت پذیرش در مقطع دکتری در این دانشگاه لازم است که متقاضیان حداقل ۲۰ امتیاز پژوهشی کسب کنند تا بتوانند وارد رقابت با سایر متقاضیان شوند که کسب این مقدار امتیاز برای دانشجویان و دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد، کمی دشوار است.

قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران در حکومت پهلوی، ایدهٔ تشکیل یک دانشگاه اسلامی در مباحثه‌های روحانیونی چون مرتضی مطهری، محمد بهشتی، محمد جواد باهنر، محمد رضا مهدوی کنی و سید محمود طالقانی و دیگران تشکیل شد. که بعد از انقلاب زمینه انجام این اندیشه هموار گشت تا نهایتاً در سال ۱۳۶۱ و در حین اجرای انقلاب فرهنگی تأسیس شد.

هدف از تأسیس دانشگاه امام صادق، فراهم آوردن محیطی به منظور تحقیق حول علوم اجتماعی و انسانی با توجه به مبانی اسلامی و در کنار آن تربیت اشخاص متخصص و متعهد برای حل مسائل مبتلا به کشور پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود. پس از ملاقات مسئولین، استادان و دانشجویان دانشگاه با رهبر جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۴ و تأکید وی بر این که وظیفه این دانشگاه تولید علم است، اهداف دانشگاه تغییر محسوسی کرد، تا جایی که شعار تربیت اسلامی و مرجعیت علمی به عنوان شعار دانشگاه انتخاب شد. در سال ۱۳۹۳، این شعار به شعار کوتاه‌تر دانشگاه اسلامی مرجع تغییر کرد.

هیئت امناو هیئت مؤسس

اعضای هیئت مؤسس دانشگاه:محمد رضا مهدوی کنی، سید علی خامنه‌ای، محمد امامی کاشانی، ابراهیم امینی، محمدعلی نوید، سید رحیم خانیان، حسینعلی منتظری، نوری همدانی، معینی، محمد یزدی و اسرافیلیان بودند. مطابق با اساسنامه اولیه دانشگاه، حسینعلی منتظری، ریاست عالیه این دانشگاه را برعهده داشت اما پس از ماجرای خلع وی از جانشینی رهبر انقلاب اسلامی، از این سمت استعفا داد و مسوولیت هیئت امنا بر عهده محمد رضا مهدوی کنی گذاشته شد و وی به همراه تنی چند از اعضای هیئت مؤسس هیئت امناء جامعه‌الامام الصادق (ع) را بر عهده گرفت.همچنین دیگر اعضای هیئت امنای این دانشگاه علی مشکینی و محمد رضا مهدوی کنی بوده‌اند که به ترتیب در سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۹۳ وفات نموده‌اند.در سال ۱۳۹۴ با دستورسید علی خامنه‌ای اعضای هیئت امنای جدید به صورت زیر انتخاب شدند: محمدباقر باقری کنی، صادق آملی لاریجانی، سید احمد علم‌الهدی، محمدسعید مهدوی کنی، احمد واعظی، سید عباس موسویان، سیدمصطفی میرلوحی، سید علا میرمحمدصادقی، علی رضائیان و محمدهادی همایون.

رشته‌های تحصیلی

پردیس برادران

دانشگاه امام صادق علیه السلام دارای ۶ دانشکده و یک مرکز زبان است که اسامی آن‌ها به شرح زیر است:

  • دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد
  • دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد
  • دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی
  • دانشکده معارف اسلامی و حقوق
  • دانشکده معارف اسلامی و مدیریت
  • دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات
  • مرکز زبان دانشگاه: شامل دو بخش عربی و بخش زبان‌های خارجی (انگلیسی و فرانسه)

پردیس خواهران

  • دانشکده معارف اسلامی و علوم تربیتی
  • دانشکده معارف اسلامی و فلسفه و کلام اسلامی
  • دانشکده معارف اسلامی و حقوق
  • دانشکده معارف اسلامی وفقه وحقوق

پذیرش دانشجو در دانشگاه امام صادق علیه السلام

از ویژگی‌های این دانشگاه شیوه گزینش داوطلبان تحصیل در این دانشگاه است. پس از عبور از مرحله آزمون کتبی که از راه کنکور سراسری صورت می‌پذیرد، واحد گزینش دانشگاه با توجه به معیارهای دینی، علمی، اخلاقی و سیاسی اقدام به گزینش دانشجویان می‌نماید. این مرحله از گزینش، علاوه بر مصاحبه حضوری، شامل تحقیق میدانی از محل سکونت داوطلب و بررسی سوابق سیاسی، فرهنگی و اجتماعی وی نیز می‌شود.به‌ طور کلی گزینش دانشگاه، سه معیار را در پذیرش دانشجو لحاظ می‌کند:

معیار علمی: دانشجویانی شرط حضور در مرحله مصاحبه را می‌یابند که مدرک پیش دانشگاهی در هرسه رشته اصلی کنکور را داشته و در آزمون کنکور سراسری رتبه نسبتاً خوب کسب کنند.[نیازمند منبع]

معیار مصاحبه: دانشجویانی که معیار علمی را داشته، به مصاحبه حضوری در دانشگاه دعوت می‌شوند، در این مرحله از گزینش؛ توان علمی (زبان عربی و انگلیسی و دروس عمومی)، اطلاعات دینی و اطلاعات سیاسی داوطلب سنجیده می‌شود.[نیازمند منبع]

معیار تحقیقات محلی: پرونده داوطلب، پس از کسب نمره قبولی در مصاحبه، وارد جریان تحقیقات محلی می‌شود؛ که پس از بررسی این سه معیار، یک نمره کلی به هر داوطلب تعلق می‌گیرد که آن نمره، ملاک نهایی پذیرش دانشجو قرار خواهد گرفت

۵/۵ - (۲ امتیاز)

معرفی دانشگاه ها (ایران)

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات