دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین|مشاوره تحصیلی شهداد

لایحهٔ تأسیس یک دانشگاه بین‌المللی اسلامی در دی‌ماه سال ۱۳۶۲ در مجلس شورای اسلامی ایران به تصویب رسید و دانشگاه با نام دانشگاه بین‌المللی قدس آغاز به کار نمود. در سال ۱۳۷۰ دانشگاه با مجتمع آموزش عالی دهخدا ادغام گردید و با نام دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، فعالیت رسمی خود را به‌صورت دانشگاه جامع در قزوین آغاز به‌کار کرد. اساسنامهٔ دانشگاه نیز در تیرماه سال ۱۳۷۷ در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. سیدعلی خامنه‌ای دومین رهبر جمهوری اسلامی دربارهٔ این دانشگاه گفته‌است: «دانشگاه بین‌المللی امام خمینی آبروی نظام است». این گفتاورد بعدها به شعار دانشگاه تبدیل شد.

دانشکدههای دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین

دانشگاه بین المللی امام خمینی درحال حاضر دارای ۷ دانشکده میباشد.

  • فنی و مهندسی
  • معماری و شهرسازی
  • علوم پایه
  • علوم انسانی
  • علوم اجتماعی
  • علوم و تحقیقات اسلامی
  • مرکز آموزش زبان فارسی (ویژه دانشجویان خارجی)

پارک علم و فناوری دانشگاه

مسئولان دانشگاه سال ۱۳۸۵درصدد تأسیس پارک علم و فناوری استان در مجاورت دانشگاه با هدف تکمیل حلقه‌های واسط بین بخش‌های اقتصادی منطقه (صنایع، کشاورزی، پزشکی) و بخش‌های علمی و آموزشی منطقه (دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی) و بهره‌مندی دانشگاهیان از منافع اقتصادی و فعالیت‌های تحقیقاتی خود برآمدند. پیرو این مطالب مسئولان منطقه‌ای و وزارتی در راستای تحقق مصوبات استانی هیئت وزیران موافق‌نامهٔ اصولی پارک علم و فناوری دانشگاه بین‌المللی امام خمینی از سوی وزیر علوم تحقیقات و فناوری صادر شد.

کانون‌ها و تشکل‌ها

  • کانون کتابخوانی

کانون کتابخوانی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی از سال ۱۳۹۰ به‌ همت جمعی از دانشجویان با هدف ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و ایجاد فضای مطلوب برای بحث و تبادل نظر فعالیت خود را آغاز کرد. در کنار جلسات ثابت هفتگی که به بررسی و تحلیل کتاب‌های مطالعه‌شدهٔ اعضا می‌پردازد. همچنین برگزاری نمایشگاه کتاب در سطح دانشگاه و مسابقات کتابخوانی عمدهٔ فعالیت‌های این کانون را تشکیل می‌دهد. سیر مطالعاتی کانون با نظر اعضا مشخص می‌شود. موضوعات ادبی، فلسفی، جامعه‌شناسی و… حول محور یک کتاب مشخص در جلسات به بحث گذاشته می‌شوند.

  • تشکل اسلامی «انجمن فرهنگ و سیاست»

تشکل اسلامی «انجمن فرهنگ و سیاست»، تشکلی دانشجویی با مشی اصلاح‌طلبی است که در ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۴، از سوی هیئت نظارت بر تشکل‌های اسلامی دانشگاه با تأسیس آن موافقت اصولی به‌عمل آمد و نهایتاً در تاریخ ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ پس از عضوگیری اولیه (۵۴۰ عضو) و تأیید اساس‌نامه شروع به فعالیت نمود. این تشکل در حالی شروع به‌کار کرد که پس از انحلال غیرقانونی تشکل دانشجویان اصلاح‌طلب در سال ۸۹، هیچ تشکل دانشجویی دیگری با مشی اصلاح‌طلبی اجازه تأسیس و فعالیت در دانشگاه را نیافته بود.این تشکل دارای کمیته‌های سیاسی، تشکیلات و روابط عمومی، فرهنگ و آموزش و بانوان است که در هر کمیته کارگروه‌های مختلفی مشغول به فعالیت هستند. در حال حاضر، انجمن فرهنگ و سیاست دارای ۷۰۰ عضو و بزرگ‌ترین تشکل دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی است.

  • تشکل انجمن‌اسلامی دانشجویان «دفتر تحکیم وحدت»

تشکل انجمن اسلامی دانشجویان زیر مجموعه دفتر تحکیم وحدت تشکلی با مشی انقلابی و مستقل است.

این تشکل باسابقه‌ترین تشکل دانشگاه بین‌المللی امام خمینی است و حتی قبل از تأسیس دانشگاه مذکور و زمانی که این دانشگاه با عنوان دانشگاه دهخدا پردیسی از دانشگاه تهران بود فعالیت داشته‌است.انجمن‌اسلامی دانشجویان فعالترین و پرجمعیت‌ترین تشکل دانشجویی استان قزوین می‌باشد.این تشکل صاحب امتیاز دو نشریهٔ «بصیر» و «جلوه» است.

همکاری با دانشگاه‌های جهان

  • همکاری با دانشگاه والنسیای اسپانیا

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی با توجه به اهدافی که دنبال می‌کند در سه سال گذشته با به‌کارگیری خط‌مشی و رویکرد راهبردی در تلاش است با توجه به بهره‌های نسبی موجود در زمینه همکاری‌های علمی با سازمان همتا در جهان، همکاری‌های دانش بنیان و دانشگاهی خود را گسترش دهد. گسترش همکاری‌های علمی با کشور اسپانیا از نتیجهٔ این دستاوردها به‌شمار می‌رود. در پی برگزاری همایش کاربردهای «فناوری نانو و پیشرفت صنعتی» در ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۹ در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی و همچنین با توجه به شرکت دلاگواردیا سیروگدا، مدیر بخش شیمی تجزیه دانشگاه والنسیای کشور اسپانیا، موضوع گسترش همکاری‌های علمی و بین‌المللی میان دو دانشگاه مطرح شد. امضای یادداشت تفاهم در زمینهٔ همکاری‌های آموزشی و پژوهشی میان دو دانشگاه در تاریخ ۱۱/۱۲/۸۹ آغاز رسمی این همکاری است.

  • همکاری با دانشگاه‌های جمهوری فدراتیو روسیه

با توجه به اهمیت راهبردی مناسبات ایران و روسیه و نیز با توجه به زمینه‌های مشترک تاریخی و فرهنگی، گسترش همکاری‌های علمی و بین‌المللی با مؤسسات آموزش عالی روسیه یکی از اولویت‌های دانشگاه بین‌المللی امام خمینی است. طی سفر نمایندگان دانشگاه در تاریخ ۱۸ تا ۲۲ بهمن ۱۳۸۹ به کشور روسیه و بازدیدهای انجام شده از مؤسسات آموزش عالی این کشور، سه تفاهم‌نامهٔ همکاری با دانشگاه فدرال قازان دانشگاه تربیت معلم تاتارستان و آکادمی بین‌المللی آینده‌پژوهی روسیه امضا شد.

  • همکاری با دانشگاه بین‌المللی شانگهای چین

دانشگاه بین‌المللی شانگهای چین از دانشگاه‌های پیشرو در زمینهٔ زبان و ادبیات ملل است و چهارده زبان مختلف در آن تدریس می‌شود که یکی از آن‌ها زبان فارسی است؛ لذا همکاری‌های دانشگاه بین‌المللی امام خمینی و آن دانشگاه با محوریت زبان و ادبیات به‌طور رسمی از اولین ماه سال ۲۰۱۲ آغاز شد. سینگ هوای معاون منابع انسانی دانشگاه شانگهای ضمن دیدار از دانشگاه امام خمینی ضمن مثبت ارزیابی کردن افق همکاری‌های دو دانشگاه اظهار داشت همکاری‌ها می‌تواند در زمینهٔ تبادل دانشجو و استاد ادامه داشته باشد.

پذیرش دانشجوی غیر ایرانی

دانشگاه بین‌المللی امام خمینی در راستای رسیدن به اهداف اساس‌نامه خود، از میان داوطلبان کشورهای گوناگون جهان دانشجو می‌پذیرد.

دانشکده علوم پایه

این دانشکده در سال ۱۳۷۴ با چهار گروه آموزشی ریاضی، فیزیک، شیمی و آمار تأسیس شد و درحال حاضر تعداد دانشجویان این دانشکده بالغ بر ۸۶۶ نفر و تعداد اعضای هیأت علمی آن ۳۷ نفر می باشد. گروه فیزیک کاربردی در دو گرایش فیزیک حالت جامد و فیزیک اتمی و مولکولی در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در حال پذیرش دانشجواست . این گروه دارای امکانات آموزشی و کمک آموزشی مناسبی نظیر آزمایشگاه های الکترونیک، فیزیک مدرن، حرارت، مکانیک، الکتریسته و اپتیک است.

دانشکده علوم انسانی

دانشکده علوم انسانی نظر به اهداف و رسالت دانشگاه، دانشکده علوم انسانی از جایگاه و اهمیّت ویژه ای برخوردار است. این دانشکده بزرگترین دانشکده دانشگاه محسوب می شود و درحال حاضر بیش از نیمی از ظرفیت دانشجویی دانشگاه را به خود اختصاص داده است. در این دانشکده هم اکنون۱۴ گروه آموزشی به فعالیت آموزشی و تحقیقاتی اشتغال دارند.و تعداد اعضای هیات علمی این دانشکده ۷۲ نفر می باشد.

دانشکده فنی و مهندسی

دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) فعالیت رسمی خود را در سال ۱۳۷۴ با هدف ایجاد یک قطب مهندسی کارآمد در قزوین و ایجاد امکانات مناسب جهت پرورش استعدادهای جوانان و تأمین نیروی انسانی متخصص، اجرای طرح های صنعتی و استقلال علمی کشور آغاز کرد و در حال حاضر تعداد دانشجویان این دانشکده بالغ بر ۱۳۰۹ نفر می باشد که در گروه آموزشی مهندسی عمران، مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی معدن و مهندسی کشاورزی (آبیاری)، مهندسی بیو تکنولوژی کشاورزی ، مهندسی برق (کنترل و مخابرات) ، مهندسی مکانیک (طراحی جامدات) و مهندسی نرم افزار کامپیوتر مشغول به تحصیل هستند. تعداد اعضای هیأت علمی ۶۷ نفر است .

دانشکده معماری و شهرسازی

دانشکده معماری و شهرسازی یکی از چهار دانشکده فعال در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) است که با مجوز قطعی شورای گسترش آموزش عالی در تاریخ ۶/ ۲/ ۸۲ تاسیس و شروع بکار نمود. در راستای اهداف عالیه دانشگاه که تاسیس رشته های تخصصی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و ایجاد دانشکده های تخصصی است ؛ با راه اندازی رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته مهندسی معماری در نیمسال اول سال تحصیلی ۸۳- ۸۲ و ترکیب آن با رشته های کارشناسی معماری و شهرسازی موجود زمینه لازم برای برپایی دانشکده معماری و شهرسازی را فراهم گردید که سبب ارتقاء وجهه دانشگاه شده که به لحاظ نام و سطح، جایگاه شایسته ای را می طلبد.این دانشکده دارای فضای آموزشی مناسب شامل ۴ کارگاه طراحی معماری و یک کارگاه عکاسی، می باشد. ضمناً دانشجویان این دانشکده از سایت رایانه ای تخصصی معماری وسایر امکانات کمک آموزشی بهرمند می باشند.تعداد دانشجویان این دانشکده ۴۲۶ نفر و اعضای هیأت علمی آن ۱۴ نفر است .

دانشکده علوم اجتماعی

دانشکده علوم اجتماعی نظر به اهداف و رسالت دانشگاه، دانشکده علوم اجتماعی از جایگاه و اهمیّت ویژه ای برخوردار است. در این دانشکده هم اکنون۶ گروه آموزشی به فعالیت آموزشی و تحقیقاتی اشتغال دارند.

دانشکده علوم و تحقیقات

دانشکده علوم و تحقیقات نظر به اهداف و رسالت دانشگاه، دانشکده علوم و تحقیقات اسلامی از جایگاه و اهمیّت ویژه ای برخوردار است. در این دانشکده هم اکنون۴ گروه آموزشی به فعالیت آموزشی و تحقیقاتی اشتغال دارند.

مرکز آموزش زبان پارسی

مرکز آموزش زبان فارسی مرکز آموزش زبان فارسی دوره های متعدد فارسی راکه متناسب با نیاز افراد مختلف است برگزار می کند. در دوره های فارسی پایه و فارسی پیشرفته زبان آموزان هفته ای ۲۰ ساعت آموزش می بینند. کلاسها بر اساس چهار مهارت اصلی درک شنیدن، مکالمه، درک خواندن و نگارش و درس دستور برنامه ریزی می شود . میزان تاکید بر مهارت ها در حالت عمومی یکسان است ولی چنانچه زبان آموزان نیاز به تقویت بیشتر مهارت های خاص داشته باشند در دوره های ویژه گروهی برنامه ریزی خاصی صورت می گیرد.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

معرفی دانشگاه ها (ایران)

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات