شرایط تحصیل در ترکیه|مشاوره تحصیلی شهداد

تحصیل در ترکیه – شرایط تحصیل و اعزام دانشجو به ترکیه

اغلب هموطنان ما تحصیل در ترکیه را به جهت همسایگی و هم از جهت اشتراکهای فرهنگی انتخاب می کنند. البته شایان ذکر است در این کشور معمولا افراد می توانند نسبت به اخذ اقامت ترکیه اقدام کنند ولی اخذ اقامت ترکیه امری بسیار دشوار و تقریبا محال است! تحصیل در ترکیه از ۶ سالگی شروع می شود. مدارس ترکیه در دو نوع خصوصی و دولتی می باشد که تحصیل رایگان در ترکیه در مدارس دولتی صورت می گیرد و در مدارس خصوصی با توجه به مقطع تحصیلی شهریه دریافتی متفاوت می باشد. در مدارس ترکیه اغلب یکی از زبانهای انگلیسی، فرانسوی، آلمانی یا اسپانیایی تدریس می شود اما در بعضی از مدارس خصوصی دو زبان همزمان تدریس می شود. مقطع ابتدایی در مدارس ترکیه ۵ سال به طول می انجامد و بعد از آن دانش آموزان وارد مقطع راهنمایی می شوند که ۳ سال طول می کشد. تحصیل در ترکیه در مقطع دبیرستان ۴ ساله است اما در برخی از دبیرستانها ۵ سال به طول می انجامد که ۱ سال آن جهت آموزش زبانهای خارجی است. دبیرستانهای ترکیه دو نوع آناتولی و دولتی است که در بیرستانهای دولتی آموزش به صورت استاندارد است اما در دبیرستانهای آناتولی بیشتر زبانهای خارجی تدریس می شود. در پایان سال چهارم دبیرستان امتحانات جامع برگزار می شود که دانش آموزان در صورت قبولی در امتحانات می توانند وارد دانشگاه بشوند. نمرات دانش آموزان در امتحانات جامع در رشته تحصیلی آنها در دانشگاه تأثیرگذار می باشد به این صورت که دانش آموزانی که در دروس ترکی استامبولی و ریاضی نمره بیشتری کسب کنند می توانند در رشته های آموزش، مدیریت بازرگانی، اقتصاد، روانشناسی، روابط بین الملل و حقوق در دانشگاه ها ادامه تحصیل بدهند. آن دسته از دانش آموزانی که در دروس علوم نمره بیشتری کسب کنند می توانند در رشته های کامپیوتر، پزشکی، مهندسی و … ادامه تحصیل در دانشگاههای این کشور داشته باشند. دانش آموزانی که در علوم انسانی نمره بالاتری کسب کنند احتمال قبولی آنها در رشته های تاریخ، جغرافی و آموزش بیشتر می باشد و دانش آموزانی که در دروس زبان نمره بیشتری اخذ کنند، در دانشگاه های ترکیه می توانند در رشته های زبان و زبان شناسی ادامه تحصیل بدهند.

شرایط تحصیل در ترکیه علاوه بر ارائه فرصتهای آموزشی در مقیاس بین المللی و همچنین دانش و تجربه فراوان، بورس تحصیلی را نیز برای دانشجویان برجسته بین المللی از سراسر جهان برای تحصیل در دانشگاه های معتبر خود ارائه می دهد.تقاضانامه های مرتبط با کمکهای مالی ترکیه ۲۰۱۸ بزودی آغاز خواهد شد.تقاضانامه ها برای متقاضیانی که مایل به تحصیل در رشته های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا هستند، باز هستند.

یکی از شروط اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه جهت تحصیل در ترکیه داشتن مدرک دبیرستان وکسب نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاهها می باشد.آزمون ورودی برای هر دانشگاه به صورت مجزا برگزار می شود و شرایط سنی ندارد و دواطلبان با هر سنی و تنها داشتن مدرک دیپلم دبیرستان می توانند در این آزمون شرکت کنند. زبان تدریس در اغلب دانشگاه های ترکیه، ترکی استانبولی است و برای آن دسته از دانشجویانی که مدرک زبان ترکی استانبولی ندارند دوره های رایگان یادگیری زبان برگزار می شود.

تحصیل در ترکیه – تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ترکیه

مقطع لیسانس در دانشگاه های ترکیه معمولا ۴ سال به طول می انجامد اما در بعضی از رشته ها مانند تحصیل پزشکی در ترکیه حدود ۶ سال زمان می برد.شرایط انتخاب جهت برنامه های تحصیلی کارشناسی به قرار زیر می باشد:

شهروند کشور دیگری غیر از ترکیه باشد (هرکسی که قبلا تابعیت ترکیه داشته باشد یا قبلا آنجا اقامت داشته نمی تواند درخواست کند.)

دانشجو ثبت نام شده در دانشگاه های ترکیه در سطح تحصیلی که آنها درخواست می کنند، نباشد.

باید از یک مؤسسه تحصیلات متوسط فارغ التحصیل شده باشد.

برای برنامه های تحصیل در پزشکی در دوره کارشناسی زودتر از ۰۱٫۰۱٫۱۹۹۶ متولد نشده باشد.

در دانشگاه های ترکیه پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا از طریق آزمون سراسری نمی باشد و هر دانشگاه به صورت جداگانه اقدام به برگزاری امتحانات ورودی می کند. دانشگاه ها در سال دوبار رشته هایی که در آنها پذیرش دانشجو دارند به همراه ظرفیت پذیرش اعلام می کنند و دانشجویان می بایست در رشته مورد نظر خود ثبت نام کنند و در امتحانات مربوطه شرکت کنند. امتحان ورودی به زبان ترکی آزمون یوس (YOS) و برای کورس های انگلیسی آزمون SAT است. جهت تحصیل در ترکیه در مقطع فوق لیسانس در دانشگاههای ترکیه حدود ۲ سال و مقطع دکترا حدود ۴ سال به طول می انجامد. دانشجویان در هر دو مقطع فوق لیسانس و دکترا می بایست در نیمی از دوره تحصیلی خود ۲۰ تا ۳۰ واحد درسی را پاس نمایند و نیمه دیگر را صرف تحقیق روی پایان نامه و تحویل پایان نامه خود کنند. زبان تدریس در دوره های فوق لیسانس و دکترا، ترکی یا انگلیسی است.

گزینش دانشجو در مقاطع بالای لیسانس در دانشگاه های ترکیه از طریق کنکور سراسری انجام نمی پذیرید بلکه دانشگاهها به صورت جداگانه مدارک و امتیازهای لازم را از داوطلبان درخواست کرده و با برگزاری امتحانات داخلی اقدام به پذیرش دانشجو در این مقاطع می نمایند. بر این اساس ورود به دانشگاه ها در این مقاطع به مراتب آسانتر از دانشگاه های ایران است.دانشگاههای ترکیه سالانه دوبار اقدام به اعلام لیست رشته هایی که در آنها پذیرش دانشجوی فوق لیسانس و دکترا خواهند داشت و نیز ظرفیت پذیرش دانشجو در آن رشته ها برای هر دو مقطع می نمایند.داوطلبان باید رشته ای را که می توانند در آن ادامه تحصیل بدهند انتخاب کرده و اقدام به ثبت نام جهت شرکت در امتحانات مربوطه و طی مراحل پذیرش نماید.

تحصیل در ترکیه – دانشگاه های معتبر و مورد تأیید وزارت علوم ترکیه

دانشگاه های معتبر و مورد تأیید وزارت علوم ترکیه عبارتند از :

دانشگاه حاجت تپه

دانشگاه آنکارا

دانشگاه چوکوروا

دانشگاه دوکوزایلول

دانشگاه بیلکنت

دانشگاه بوغازیچی

دانشگاه آناتولی

دانشگاه اژه

دانشگاه کارادنیز

دانشگاه مرمره

دانشگاه فنی ییلدیز

دانشگاه معمار سینان

دانشگاه استانبول

دانشگاه غازی

۵/۵ - (۶ امتیاز)

تحصیل در خارج از کشور

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات