برنامه غذایی دوران دانشجویی|مشاوره تحصیلی شهداد

برنامه غذایی دوران دانشجویی

همه دانشجویان دغدغه های زیادی برای پخت وپز صرف وعده های غذایی مختلف، مخصوصا اگر ساکن خوابگاهپ دانشجویی باشند، را تجربه کرده اند. اگر هم ساکن خوابگاه نباشند، سلف غذاخوری دانشگاه را تجربه می‎کنند.

دانستن یک سری نکات در انتخاب نوع غذا به سلامتی شما کمک خواهد کرد:

  • بارعایت تنوع،تعادل و تناسب در تغذیه، سلامتیتان را حفظ کنید

یکی از معضلات تغذیه‎ای که در دوران دانشجویی گریبان آدم را می‎گیرد، چاقی است. بیشتر دانشجویان پیش از ورود به دانشگاه اندام متناسبی دارند و از سلامت کامل برخوردارند. ولی با ورود به دانشگاه و بهم ریختن برنامه غذایی با مشکلاتی مثل چاقی، سوء هاضمه و… روبرو می‎شوند. برای پیشگیری از این معضل، کافی است برنامه غذایی مناسب را همانند قبل ادامه دهید. درست است که شرایط تغییر کرده و امکانات کمتری در دسترس دارید ولی کافی است کمی وقت برای تهیه غذای سالمبگذارید. علاوه بر این، به جای اینکه در دو وعده ناهار و شام در حد ترکیدن بخورید، در وعده‎های اصلی سبک بخورید و چند ساعت قبل ناهار و شام میان وعده سبکی بخورید.

  • صبحانه خوردن را فراموش نکنید!

متاسفانه صبحانه که مهم‎ترین وعده غذایی است در فرهنگ غذایی ما بسیار سهلانگارانه ترک میشود. دانشجویان برای یک ربع خواب بیشتر، از خوردن صبحانه سر باز می‎زنند. در صورتی که در همین یک ربع می‎توانند یک صبحانه مقوی داشته باشند و انرژی لازم برای شروع یک صبح تحصیلی را دریافت کنند. برای افزایش کارآیی ذهن، غذاهای سرشار از فیبر یا پروتئین نظیر تخم‎مرغ، برشتوک، نان و عسل را استفاده کنید. نان و پنیر و گردو یا نان و تخم‎مرغ و عدسی نیز گزینه‎های مناسبی برای صبحانه است. حداقل یک ربع برای صبحانه خوردن وقت بگذارید! خوردن یک عدد موز و یا مقداری کشمش نیز تاثیرگذار است.

  • در انتخاب نوشیدنیها دقت کنید

نوشیدنی‎ها شاید نسبت به مواد غذایی اصلی تاثیر کمتری بر بدن داشته باشند، ولی بی‎تاثیر نیستند. کنار وعده‎های غذایی اصلی بهتر است از دوغ استفاده کنید. مطمئنا تاثیر بد نوشیدنی‎های گازدار مثل نوشابه را می‎دانید، پس از همین امروز با عزم جدی نوشابه را کم کم از سبد غذایی‎تان حذف کنید. شربت‎های گیاهی مثل نعنا و بهارنارنج و غیره جایگزین مناسبی هستند. نوشیدن چای و قهوه را به حداقل برسانید و به جای آن از دم‎نوش‎های گیاهی مثل گل گاوزبان، آویشن، پونه، چای سبز، بابونه و… استفاده کنید. هرگز با شکم خالی چای نخورید، به خصوص اگر اسید معده‎تان بالاست. چون اسیر ریفلاکس یا ترش کردن می‎شوید. قهوه را برای بیدار ماندن در شب‎های امتحان استفاده نکنید، چون هنگامی که از خواب بیدار می‎شوید، چیزی جز سردرد عایدتان نمی‎شود.

  • میوه و سبزیجات مصرف کنید

میوه و سبزیجات را جایگزین تنقلات بوفه دانشگاه و خوابگاه نمایید.اگر نمی‎خواهید بعد از اتمام تحصیل دچار چاقی و کمبود ویتامین شوید، تنقلات مضر بوفه‎ها را کنار بگذارید. مقداری میوه در ظرف غذایتان قرار دهید و به عنوان میان وعده میل کنید تا مجبور نشوید به چیپس و پفک پناه ببرید.

  • خشکبار انتخاب خوب

خشکبار و مغزیجات نیز سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند. مصرف تنقلات حاوی منیزیم نظیر بادام، فندق، گردو، کشمش و نخودچی برای یادگیری بیشتر مفید فایده است.

  • اگر غذا ندارید، به جای سفارش سریع فست فود، غذای سالم تهیه کنید

اگر دانشجوی خوابگاهی هستید و غذا ندارید، با کمی وقت و مواد غذایی ساده می‎توانید غذای خوشمزه تهیه کنید. املت سبزیجات، عدسی، کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، عدس پلو، کنسرو لوبیا و… فست فودها به غیر از چاقی و سرطان چیزی به ارمغان نمی‎آورند. حتما کنار غذا از سبزی‎های تازه استفاده کنید. سبزیجات ویتامین‎های مورد نیازتان را تامین می‎کنند. علاوه بر این، مصرف سبزی‎هایی از قبیل ریحان، نعناع، کاهو و سیب درختی در کاهش اضطراب شب امتحان نیز مفید هستند.

  • از منوی غذایی دانشگاه، غذاهای سالمتر را انتخاب کنید

حتی‎الامکان از خوردن غذاهای کنسروی آماده بپرهیزید و اگر زمانی ناچار شدید حتما کنسروهایی که توزیع می‎شود را نیم ساعت بجوشانید. تاریخ مصرف مواد غذایی بسته‎بندی شده را حتما ببینید. از پخت کامل غذا اطمینان حاصل کنید، به طور مثال اگر جوجه‎های توزیع شده نپخته بود مجدد با کمی روغن آنها را سرخ کنید و یا آب‎پز نمایید. ماست و سبزیجات را کنار غذاها داشته باشید. مصرف برنج را کاهش دهید.

  • دختر خانمها مراقب بیماری کمخونی ناشی از فقرآهن باشید!

دختر خانم‎های دانشجو به دلیل حساسیت بیشتر، از خوردن غذای دانشگاه و خوابگاه خودداری می‎کنند و به غذاهای آماده پناه می‎برند که عاری از آهن و مواد مورد نیاز آنهاست و در طول دوره تحصیل ارمغانی جز کم‎خونی و بیماری‎های ناشی از تغذیه نادرست به همراه ندارند.

  • موادغذایی تقویت کننده حافظه در روزهای امتحان به کمکتان میآید

مواد غذایی تقویت کننده حافظه عبارتند از: غلات مانند سویا، لوبیا، نخود فرنگی، عدس، ماهی، اسفناج، آجیل، تخم‎مرغ و…

دوران دانشجویی برهه‎ای از زندگی است که شیرینی خاص خود را دارد، با انتخاب تغذیه صحیح و سالم خاطرات زیبایی از این دوران برای آینده خود بسازید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

مقالات مشاوره تغذیه

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات