عوارض مصرف مواد غذایی منجمد|مشاوره تحصیلی شهداد

فریز کردن مواد غذایی با توجه به نوع ماده ی غذایی بایستی انجام شود. برخی از مواد غذایی با نگهداری در فریزر علاوه بر از دست دادن خواص تبدیل به سمی می شوند که ما وارد بدنمان می کنیم.

نکاتی مهم درمورد خطرات فریز کردن این مواد غذایی

 فریز کردن مواد غذایی و نگهداری صحیح آنها با توجه به نوع ماده ی غذایی متفاوت است و نمی توان گفت تمام مواد غذایی در یخچال و یا فریزر سالم می مانند. برخی از مواد غذایی مصرفی با توجه به ترکیباتی که دارند بعد از گذشت مدتی غیر قابل مصرف خواهند بود حال این نگهداری در یخچال باشد یا فریزر.همه ما از ضرورت یک یخچال فریزر در زندگی مدرن آگاهیم و به شدت نیز به آنها وابسته هستیم در عین حال به خوبی از روند تخریب مواد غذایی بر اثر سرما نیز با خبر هستیم.سرمای زیاد هم کیفیت مواد غذایی را پایین می آورد و هم طعم و مزه آنها را تغییر می دهد، با این حال بعضی از مواد نسبت به سرما حساس تر هستند. بهتر است این مواد را در یخچال یا فریزر نگهداری نکنید هرچند که همین حالا برخی از آنها در یخچال و فریزر شما جاسازی شده اند.بهترین راه ماندگاری نان فریز است اما این کار باعث می شود نان سریع تر خشک شود. نان های صنعتی را به جای فریز کردن در دمای اتاق تا چهار روز نگه داری کنید.

نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر

  • اگر به فکر دریافت ویتامین و مواد مغذی سبزیجات هستید بهتر است آنها را به اندازه مصرف و تازه تهیه کنید.
  • نگهداری سیب زمینی در یخچال بر طعم و مزه آن اثر می گذارد. سیب زمینی رطوبت را از طریق کیسه پلاستیک جذب می کند و روند فساد آن افزایش پیدا می کند.
  • میوه هایی مثل سیب، موز، توت فرنگی و آلبالو را بهتر است در خارج از محیط یخچال نگهداری کنید. کیفیت این مواد در دمای کم پایین می آید. اگر میوه خنک می خواهید آنها را تازه تهیه کنید و قبل از مصرف چند دقیقه در دمای یخجال بگذارید.
  • نگهداری گوجه فرنگی در فریزر طعم و خاصیت آن را از بین می برد و باعث آب افتادن آن می شود و تمامی خواص آن را از بین می برد.
  • سس گوجه فرنگی و سویا بخاطر داشتن سرکه نیازی به نگهداری در یخچال ندارند و تا یک ماه قابل مصرف هستند.
  • بیشتر روغن ها در محیط اتاق قابل نگهداری هستند. اصلا نیازی به نگهداری آنها در یخچال نیست. روغن ها را در محیط خشک و دور از نور و حرارت نگهدارید.
  • انواع قهوه فقط در محیط با دمای ثابت اتاق سالم نگهداری می شوند.کیفیت قهوه را با قرار دادن در یخچال پایین نیاورید.
  • خربزه و طالبی طعم و مزه مواد دیگر را جذب می کنند و بهتر است کمتر در یخچال قرار بگیرند.
  • نگهداری عسل در یخچال باعث ایجاد شکرک در آن می شود. عسل را دور از نور و در دمای محیط قرار بدهید.

عوارض مصرف مواد غذایی منجمد

دیابت

از نشاسته برای حفظ مواد غذایی تازه منجمد شده استفاده می شود و این نشاسته حتی طعم و بافتی را نیز به مواد غذایی اضافه می کند. با این حال نشاسته اساس یک پلیمر از گلوکز است. بدن شما قبل از هضم، این گلوکز را به قند تبدیل می کند در حالیکه مصرف گلوکز در هر اندازه ای خطرناک است و می تواند منجر به عوارض جانبی شود، رژیم غذایی حاوی مقادیر بیش از حد گلوکز می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد و همچنین باعث آسیب به بافت های بدن شود. اگر شما مستعد ابتلا به دیابت هستید و یا این بیماری به طور ارثی در خانواده شما وجود دارد، بهتر است از مصرف غذاهای منجمد تا حد امکان خودداری کنید.

بیماری قلبی

این یکی دیگر از خطرات سلامتی مربوط به مصرف غذاهای منجمد است. مواد غذایی منجمد غنی از چربی های ترانس است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد و همچنین موجب مسدود شدن عروق می شود. چربی ترانس باعث افزایش سطح کلسترول بد و همچنین کاهش سطح کلسترول خوب می شود که منجر به افزایش خطر بیماری های قلبی خواهد شد. نمک به طور معمول به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. گاهی اوقات غذاهای یخ زده حاوی نمک بیشتر از حد معمول است که می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد درحالیکه فشار خون شما نیز افزایش می یابد. تمام این عوامل مواد غذایی منجمد می توانند برای بدن بسیار خطرناک باشند.

فشار خون بالا

غذاهای منجمد حاوی انواع نگهدارنده هایی هستند که اثرات متنوع زیادی بر روی بدن شما دارند. غذاهای منجمد که حاوی مقادیر زیادی قند یا نمک است، فشار خون منفی را تحت تاثیر قرار می دهد و سبب افزایش فشار خون می شود که می تواند شرایط جدی تری برایتان به دنبال داشته باشد. مطالعات بسیاری نشان می دهد که نمک نقش مهمی در تعیین فشار خون دارد. نتیجه سایر مطالعات هم نشان می دهد که کاهش مصرف نمک با کاهش فشار خون مرتبط است.

سرطان

این یکی دیگر از خطرات بالقوه مواد غذایی منجمد است. مطالعات نشان می دهند که خوردن غذاهای یخ زده و به ویژه گوشت می تواند منجر به سرطان پانکراس شود. مطالعه ای مشخص کرد که مصرف هات داگ و سوسیس یخ زده بیش از ۶۵ درصد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. نگهدارنده هایی مانند سیروپ ذرت که از گلوکز تشکیل شده اند هم به عنوان مواد سرطان زا شناخته می شوند. آکریل آمید، ماده دیگری است که در غذاهای یخ زده وجود دارد و آن هم می تواند سرطان زا باشد.

سایر خطرات

ما می دانیم که مواد غذایی منجمد با مواد شیمیایی خطرناک همراه هستند که کمک می کنند غذاها مدت بیشتری در ظاهر سالم به نظر برسند. نکته تکان دهنده این است که سازمان غذا و دارو هم این مواد افزودنی را آزمایش نکرده و تولیدکنندگان هم به راحتی از آنها استفاده می کنند. یکی از محبوب ترین مواد افزودنی، مونو سدیم گلوتامات است که می تواند باعث سوزش در اندام ها، حالت تهوع، سردرد، درد قفسه سینه، تشنگی، خستگی و سرگیجه شود. مصرف بیش از حد این افزودنی می تواند به مشکلات شدید تنفسی هم منجر شود.

این ها برخی از عوارض جانبی مصرف مواد غذایی یخ زده هستند. بنابراین خوردن ناگت، همبرگر و پیتزا و دیگر غذاهای یخ زده اگرچه می تواند بسیار خوشمزه باشد اما بالقوه خطرناک است. ممکن است این بسته بندی ها گزینه بسیار ساده و جذابی برای پخت و پز باشند اما تنبلی شما می تواند به وضعیت های شدید پزشکی که در بالا ذکر شد منجر شود. به یاد داشته باشید که در اغلب موارد سعی کنید رژیم غذایی خود را خوب و مناسب نگه دارید و از مواد غذایی تازه استفاده کنید.

۵/۵ - (۷ امتیاز)

مقالات مشاوره تغذیه

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات