میان وعده|مشاوره تحصیلی شهداد

میان وعده

بسیاری از الگوهای رفتاری بزرگسالان و عادات غذایی آن ها، در سنین کودکی شکل می گیرد و در سنین بزرگسالی کمتر قابل تغییر است. با توجه به این که کیفیت و کمیت الگوی غذایی نقش بسزایی را در سلامت و یا بروز بیماری های مختلف ایفا می کند، پس توجه به چگونگی شکل گیری عادات و الگوی مصرف غذایی فرزندان، می تواند حائز اهمیت باشد.در سنین قبل از مدرسه علایق غذایی فرزندان منحصراً تحت تاثیر محیط خانواده است؛ ولی به محض ورود به مدرسه ، فرزند از محیطخانه دور شده و ساعاتی از روز را در مدرسه و جدا از خانواده در کنار همسالان سپری می کنند ، بنابراین عادات و انتخاب های غذایی آن هاکم کم تغییر کرده و تحت تاثیر محیط و شرایط جدید قرار می گیرد.میان وعده ها، یا در محیط مدرسه همراه با دوستان و همسالان و یا در ساعاتی از روز و غالباً بدون حضور والدین خورده می شوند. به عبارتی نقطه ی شروع اختلاف بین الگوی غذایی والدین با فرزندان از همین میان وعده ها و موادغذایی و خوراکی هایی است که درآن زمان صرف می شود.
با توجه به این که سهم میان وعده ها در تامین انرژی و مواد مغذی ضروری ، به ویژه برای دانش آموزان حائز اهمیت است با این حال،متاسفانه بسیاری از آن ها در این وعده ها، خوراکی ها و مواد غذایی ای را می خورند که حاوی انرژی بالا و مواد مغذی پایین هستند وبخش عمده ای از میان وعده ها را چربی ومواد قندی ساده تشکیل می دهد. این نوع خوراکی ها باعث ایجاد یک حس سیری کاذب دربدن شده، بدون اینکه نیازهای تغذیه ای لازم را تامین کنند و در صورتی که در زمان های نامناسب در طی روز صرف شوند، علاوه کاهش اشتها برای خوردن وعده های اصلی ( که از نظر تغذیه ای کامل تر هستند) ،به مرور زمان باعث ایجاد کمبودهای تغذیه ای می شوند، همچنین به خاطر داشتن انرژی زیاد، سبب تجمع انرژی در بدن و به دنبال آن بروز مشکل اضافه وزن و چاقی می‌گردد.
مطالعات مختلف در دنیا نشان می دهند که، شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه روبه افزایش است و یکی از عوامل مهم و موثر در بروز این مشکل، کیفیت و کمیت الگوی وعده ها و میان وعده های مصرفی روزانه است.

بهترین میان‌ وعده ها

میان وعده ی مناسب برای دانش آموزان در مدرسه و یا خانه باید شامل مواد غذایی و خوراکی هایی باشد که جزو گروه هایی اصلی غذایی هستند. چند نمونه از انواع میان وعده های مفید و مغذی برای دانش آموزان عبارت اند:
• میوه‌ها و سبزیجات تازه
• میوه‌های خشک‌شده و برگه‌ها
• آب‌میوه‌های طبیعی
• ساندویچ‌های متنوع مانند نان، پنیر و گردو،نان و تخم‌مرغ و کره،ساندویچ مرغ و…
• آجیل‌ها و تخمه‌ها
• میان‌وعده‌هایی بر پایه لبنیات مانند شیر به همراه کیکی کوچک، خرما، موز و …

میان وعده های مضر

مواد غذایی ای مثل انواع پفک ، چیپس، شکلات، شیرینی ها، پیراشکی ، نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی، انواع ساندویچ های سوسیس، کالباس، همبرگر آماده و پیتزا، که متاسفانه به دلایل مختلف تقاضای مصرف آن ها در بین کودکان و نوجوانان بالاست، همگی جزو خوراکی ها و غذاهایی هستند که انرژی زیاد داشته ولی از لحاظ تفذیه ای کم ارزش هستند و بجز تامین میزان زیادی انرژی و برطرف کردن حس گرسنگی، کمکی به برآورده شدن سایر نیازهای رشد و سلامت دانش آموزان نمی کنند؛ حال آن که استفاده از موادغذایی مفید و مناسب در میان وعده ها ، به خوبی بخشی از نیاز رشد و سلامت تغذیه ای دانش آموزان را تامین می کنند.
بوفه مدارس بهتر است به جای فروش مواد غذایی کم اهمیت و بی‌ارزشی چون چیپس، پفک، اسنک، شکلات، کیک و …؛ مسان وعده های مفید خریداری نمایند و به دانش‌آموزان بفروشند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

مقالات مشاوره تغذیه

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات