معرفی دانشگاه کمبریج|مشاوره تحصیلی شهداد

دانشگاه کمبریج (به انگلیسی: University of Cambridge) در شهر کمبریج (بریتانیا) در کناره رودخانهٔ کَم، واقع شده‌است. این دانشگاه در سال ۱۲۰۹ تأسیس شده و دومین دانشگاه قدیمی در منطقه انگلیسی زبان و سومین دانشگاه قدیمی در جهان به‌شمار می‌آید. از آن جا که دانشگاه آکسفورد نیز قدمتی قدیمی دارد، از این رو به این دو دانشگاه، «دانشگاه‌های باستان» می‌گویند و نام آن‌ها را آکسبریج نهاده‌اند. دانشگاه کمبریج انگلستان یکی از سه دانشگاه برتر انگلستان در سال ۲۰۱۸ میباشد.

تاریخچه

نخستین سند رسمی که به تأسیس دانشگاه کمبریج اشاره می‌کند سندی است مربوط به هنری سوم انگلستان که به دانشگاه کمبریج اجازه تربیت اعضای خود و یکسری امتیازاتی همچون معافیت‌های مالیاتی را می‌دهد. سند بعدی نیز گرگوری نهم در سال ۱۲۳۳ در این ارتباط دارد که به دانش‌آموخته‌های این دانشگاه اجازه تدریس به جامعه مسیحی را می‌دهد.

دانشکده‌ها

تأسیس دانشکده‌های دانشگاه کمبریج کاملاً اتفاقی بود و از روز اول قرار بر تأسیس چنین جاهایی نبود. عمر هیچ‌کدام از دانشکده‌های موجود در کمبریج به اندازه عمر خود دانشگاه کمبریج نمی‌رسد. اما با این حال، اولین دانشکده این دانشگاه با نام پترهوس (Peterhouse) در سال ۱۲۸۴ تأسیس شد. بعد از آن و خصوصاً در قرون چهاردهم و پانزدهم نیز دانشکده‌های دیگری نیز تأسیس شدند.

تحصیلات خانم‌ها

در ابتدا فقط مردها اجازه ورود و تحصیل در کمبریج را داشتند. اولین دانشکده خانم‌ها با نام کالج گیرتن، توسط امیلی دیویس در سال ۱۸۶۹ تأسیس شد؛ بعد از آن و در سال ۱۸۷۲ دانشکده نون‌هام تشکیل شد. کالج‌های دیگری نیز برای خانم‌ها در سال‌های ۱۸۸۵، ۱۹۵۴ و ۱۹۶۵ تشکیل یافت.اولین امتحانی که از دانشجویان خانم گرفته شد در سال ۱۸۸۲ بود ولی تا سال ۱۹۴۸ خانم‌ها به عنوان عضو کامل دانشگاه محسوب نمی‌شدند.

موقعیت

دانشگاه کمبریج  واقع در شهرکمبریج و درجنوب شهر لندن قراردارد که از لحاظ قدمت بعنوان سومین دانشگاه قدیمی جهان شناخته شده است.این دانشگاه دارای نه موزه وکلکسیون وچندیدن کالج می باشد که در طول سال برای بازدید عموم باز می باشند.

ساختار دانشگاه کمبریج

دانشگاه کمبریج دارای بیش از ۱۸۰۰۰ دانشجوی مشغول به تحصیل از گوشه وکنار جهان و۹۰۰۰ کارمند، دارای ۳۱ کالج و۱۵۰ دپارتمان چند مدرسه می باشد که در واقع مجموعه ای از یک کنفدراسیون شامل مدارس،کالج ها و دپارتمانهای مختلف می باشد که هرکدام قوانین و مقررات داخلی مربوط به خود را دارا می باشد. مجموعه مدارس در کل ۶ مدرسه می باشد که تحت عنوان: مدرسه ی هنر وعلوم انسانی،علوم زیستی، پزشکی بالینی، علوم انسانی و علوم اجتماعی، علوم فیزیکی وفن اوری نام دارد. این دانشگاه دارای ۱۱۴ کتابخانه می باشد بطوریکه هر دانشکده کتابخانه مخصوص به خود را دارا می باشدکه فقط در کتابخانه ی اصلی این دانشگاه قریب به ۸ میلیون نسخه کتاب  موجود می باشد.

مدیریت مرکزی

ریاست دانشگاه بیشتر تشریفاتی بوده و مدت زمان مشخصی ندارد. این ریاست در حال حاضر در اختیار پروفسور لسزک بوریسیوکز است.

سال تحصیلی

هر سال تحصیلی بر اساس قوانین دانشگاه به ۳ دوره (ترم) تقسیم می‌شود. یک ترم از ماه اکتبر تا دسامبر. ترم دیگر از ژانویه تا مارس و ترم دیگر از آوریل تا ژوئن.مدت زمان ترم‌ها به نسبت دانشگاه‌های دیگر بسیار کوتاه است.

هدف و ماموریت دانشگاه کمبریج

در واقع دانشگاه کمبریج یک هدف و ماموریتی را دنبال می کندبرای کمک به جامعه و بهبود روند اموزش و پرورش در جهان که از طریق بالابردن کیفیت اموزش عالی و پژوهش در سطح بین المللی ان را تعالی می بخشد. این دانشگاه دو مورد را بعنوان ارزشهای اصلی دانشگاه مد نظر قرارداده که این دو مورد تحت عنوان: ازادی اندیشه و بیان  و ازادی از تبعیض می باشد،که اگر بخواهیم تمام این موارد را به گونه ای مختصر شرح دهیم می توان ان را در متفاوت بودن کیفیت تحصیل وفراهم کردن تمامی امکانات برای تحصیل هرچه بهتر دانشجویان، تشویق روح پرسشگری وپشتیبانی قوی از محققین و گروههای تحقیقاتی وافزایش سطح توانایی دانش اموزان به یادگیری را اشاره کرد.

اتحادیه دانشجویی دانشگاه کمبریج

تمامی دانشجویان جدید الورود به محض رسیدن به شکل خودکار عضو این اتحادیه می‌شوند. این اتحادیه تأسیس ۱۹۶۴ است.

ورزش

روئینگ یکی از ورزش‌های محبوب در کمبریج است. معمولاً دانشکده‌های مختلف در این رشته با هم مسابقاتی نیز می‌دهند.

انجمن‌ها

انجمن‌های دانشجویی زیادی در دانشگاه کمبریج وجود دارد که توسط خود دانشجویان اداره می‌شود. این انجمن‌ها معمولاً مسئول برگزاری جلسات و گفتگوها در موضوعات مختلف هستند.

رادیو و روزنامه

دانشجویان این دانشگاه روزنامه‌های مختلفی را به چاپ رسانده و حتی شبکه‌ای رادیویی به نام «کم اف‌ام» را به راه انداخته‌اند.

دانشجویان مشهور دانشگاه کمبریج

  • آیزاک نیوتن که بیشتر عمر خود را در این دانشگاه گذراند و خیلی از آزمایشاتش را در همین دانشگاه انجام داد.
  • فرانسیس بیکن
  • چارلز داروین
  • لودویگ ویتگنشتاین
  • استیون ویلیام هاوکینگ
  • گیلعاد زاکرمن
۵/۵ - (۳ امتیاز)

تحصیل در خارج از کشور

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات