
معرفی دانشگاه علامه طباطبایی|مشاوره تحصیلی شهداد
دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه دولتی ایرانی مستقر در تهران و بزرگترین دانشگاه تخصصی ایران در زمینه علوم انسانی، علوم اجتماعی و مدیریت و از معتبرترین دانشگاههای دولتی ایران است، که با دارا بودن نزدیک به ۱۸ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیئت علمی تمام وقت و ۱۴ دانشکده در حال فعالیت میباشد. دانشگاه علامه طباطبائی بر اساس اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۹۵، در سطح یک رتبهبندی دانشگاههای تخصصی کشور قرار دارد. همچنین بر اساس نظام رتبهبندی جهانی معتبر RUR در سال ۲۰۱۸ میلادی، دانشگاه علامه طباطبایی، یکی از ۱۱ مؤسسه ایرانی در بین موسسات برتر و معتبر جهان میباشد.در سال ٩۵ نیز، دانشگاه علامه طباطبایی پس از دانشگاه تهران، جایگاه دومِ تولید کنندگان علم در زمینه علوم انسانی در کشور را، کسب نمود.
تاریخچه
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ ، با ادغام ۲۷ مرکز آموزش عالی مستقل با عناوین مختلف دانشگاه، دانشکده، پژوهشکده، مدرسه عالی ، آموزشگاه عالی، موسسه، مرکز و سازمان، که از سال ۱۳۳۷ به تدریج تاسیس شده بودند، دو مجتمع عظیم تاسیس شد:
“مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانـی” (با ادغام ۱۳ مرکز)
“مجتمع دانشگاهی علمی – اداری و بازرگانی” (با ادغام ۱۴ مرکز)
دانشکده های دانشگاه علامه طباطبایی
- دانشکده ادبیات فارسی وزبان های خارجی
- دانشکده علوم اجتماعی
- دانشکده اقتصاد
- دانشکده حسابداری و مدیریت
- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
- دانشکده حقوق و علوم سیاسی
- موسسه آموزش عالی بیمه اکو
- مرکز تخصصهای آزاد و نیمه حضوری
دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی
این دانشکده که پیش ازانقلاب ایران ۱۳۵۷به مدرسه عالی ترجمه معروف بود، در سال۱۳۶۲فعالیت آموزشی خود را تحت عنوان «دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی» آغاز کرد. امروزه این دانشکده دارای رشتههای:زبانشناسی،زبان و ادبیات فارسی،فلسفه،زبان و ادبیات عربی،ادبیات انگلیسی، مترجمی زبان انگلیسی، مترجمی زبان فرانسه، مترجمی زبان اسپانیایی، ادبیات ترکی استانبولی وعلوم حدیث میباشد. این دانشکده در محله سعادت آباد خیابان علامه طباطبایی جنوبی واقع است.
دانشکده اقتصاد
از ادغام سه دانشکده مرتبط باعلوم بازرگانی واقتصاد در سال۱۳۶۲،دانشکده اقتصاد، دانشگاه علامه طباطبایی تأسیس شد. این دانشکده از سوی وزارت علوم به عنوان قطب رشته اقتصاد در ایران معرفی شد.دانشکده اقتصاد دارای پنج رشته تحصیلی در دوره کارشناسی است:اقتصاد نظری،اقتصاد صنعتی،اقتصاد کشاورزی،اقتصاد بازرگانی وآمار. در دوره کارشناسی ارشد رشتههای علوم اقتصادی، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، اقتصاد محیط زیست، آمار اقتصادی و اجتماعی، آمار ریاضی و ریاضیات مالی و در دوره دکتری رشتههای اقتصاد نفت و گاز و علوم اقتصادی ارائه میشود. این دانشکده دارای ۵۰ عضو هیأت علمی و حدود ۲۰۰۰ دانشجو است و در خیابان احمد قصیر تهران واقع میباشد. لازم است ذکر شود که رشته اقتصاد نفت و گاز گرایش بازارها و مالیه نفت و گاز در مقطع دکتری اولین رشته تخصصی اقتصاد نفت و گاز در خاورمیانه میباشد.
دانشکده مدیریت
دانشکده مدیریت و حسابداری از اولین دانشکدههای تاسیس شده تحت عنوان دانشگاه علامه طباطبایی است. اخیرادانشکده حسابداری و علوم مالی از آن انتزاع شده است. این دانشکده دارای رشتههای مدیریت(در گرایشهای جهانگردی، تکنولوژی، دولتی، بازرگانی، صنعتی، بیمه، فناوری اطلاعات، کارآفرینی، مدیریت شهری) است. این دانشکده درخیابان توانیرتهران واقع است.
دانشکده حقوق و علوم سیاسی
با وجود این که گروه علمی حقوق و علوم سیاسی از سال۱۳۶۳در دانشگاه علامه طباطبایی ایجاد شد اما این گروه تا مدتها گروه تدریس نبود. گروه حقوق و علوم سیاسی گروهی بود برای تنظیم دروس حقوقی وسیاسی دانشکده اقتصاد. در سال۱۳۷۶دانشکده حقوق و علوم سیاسی رسماً تأسیس شد. در این دانشکده تنها دو رشته تدریس میشود: حقوقوعلوم سیاسی. این دانشکده دردهکده المپیک،تهران واقع است و بناست بقیه دانشکدهها نیز به این محل منتقل شوند.
در این دانشکده گرایشهای زیر در مقطع کارشناسی ارشد حقوق دایر میباشند:
- حقوق خصوصی
- حقوق عمومی
- حقوق بینالملل
- حقوق جزا
- حقوق بشر
- حقوق ارتباطات
- حقوق تجارت بینالملل
- حقوق مالکیت فکری
- حقوق اقتصادی در سال ۱۳۸۱ اولین دوره دکتری در این دانشکده در رشته حقوق بینالملل راهاندازی شد.
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
از معتبرترین گروههای آموزشی روانشناسی در ایران است. از جمله اساتید این دانشکده میتوان به حسن احدی،علیاکبر سیف،سوسن سیف نراقی،محمود گلزاری،ابوالفضل کرمی،نورعلی فرخی،علی دلاور،داریوش نوروزی،محمدرضا فلسفینژاد، وحسن ملکیا شاره کرد.
همکاری های علمی و فرهنگی در سطح بین المللی
دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه ایجاد و تحکیم روابط علمی و فرهنگی با دانشگاه های خارجی، با دانشگاه مختلف از جمله: عدن(یمن)، آلی کانته(اسپانیا)، وست میسنتر (انگلستان)، تجارت (تاجکستان)، کوشیتا (بنگلادش)، آنکارا(ترکیه)، پداگوژی عرب اٌف (قرقیزستان)، مطالعات خارجی توکیو(ژاپن) تفاهم نامه های همکاری مشترک علمی و فرهنگی منعقد و یا در شرف انعقاد تفاهم نامه می باشد.
دانشجویان خارجی
همچنین این دانشگاه دارای ۶۵ دانشجوی خارجی از ۱۸ کشور در مقاطع مختلف تحصیلی است.
امکانات ورزشی
امکانات ورزشی دانشگاه علامه عبارت است از:
الف) زمین فوتبال
ب) استخر سرپوشیده
ج) سالن های چند منظوره (والیبال، بسکتبال، بدمینتون(
د) سالن شطرنج