معرفی رشته حسابداری|مشاوره تحصیلی شهداد

رشته حسابداری از جمله پرکاربردترین رشته های دانشگاهی است و موقعیت ها و فرصت های شغلی زیادی چه در بخش استخدام دولتی و چه در بخش خصوصی و کار آزاد در اختیار فارغ التحصیلان قرار می دهد. به عبارتی دیگر هم دروسی که دانشجویان در رشته حسابداری مطالعه می کنند، استفاده و کاربرد بسیار زیادی در حین کار و اشتغال آنها دارد و هم اینکه تمامی شرکت ها، سازمان ها، مؤسسات و حتی اخیرا برخی از خانواده ها به یک حسابدار و کارشناس مالی نیاز مبرم دارند.هرچه جوامع پیشرفته تر می شوند، پیچیدگی آنها نیز به همان میزان افزایش یافته ، رقابت بین افراد، شرکت ها و سازمان ها زیادتر شده و در نهایت هر یک از این عناصر برای پیشی گرفتن از سایر رقبای خود باید حساب و کتاب دقیق تری داشته باشند تا اولاً به نحو دقیق تری به نهادهای نظارتی مالی پاسخگویی کنند و ثانیاً بتوانند برای آینده مالی خود و یا شرکت یا سازمان تحت مدیریت خود برنامه ریزی نمایند. حسابداران این وظایف را بر عهده خواهند داشت.

توجه داشته باشید که شرط اصلی انجام حسابداری، تجزیه و تحلیل علمی داده های مالی است و لذا انجام امور مالی بدون تحصیلات دانشگاهی، بیشتر ثبت دفتری وقایع مالی است و نه حسابداری. صرف نظر از این که به کدام یک از گرایش های حسابداری نظیر دولتی، مالی و یا حسابرسی علاقه مندید، باید بدانید که برای ورود به بازار کار و استخدام دولتی یا کار در بخش خصوصی، اخذ مدرک کارشناسی در رشته حسابداری کافی است و طی مراحل بالاتر در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتری برای نیل به این هدف لزومی ندارد. آنچه باعث پیشرفت حسابداران در کار خود می شود، تجربه اندوزی آنها، میزان دقت و خلاقیت در انجام کارها و سخت کوشی آنها بوده و مدرک تحصیلی بالاتر علیرغم یک مزیت انکارناپذیر، از اهمیت کمتری نسبت به موارد مذکور برخوردار است.

توانایی های لازم:

رشته حسابداری از جمله رشته هایی است که از داوطلبان سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد و در آزمون هر سه گروه نیز درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته مطرح است. در واقع داشتن شم ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین یک حسابدار باید بتواند بخوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین باید در ادبیات فارسی مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. دانشجوی این رشته باید تحمل ساعتها کار در پشت یک میز و صندلی و سروکار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمع بندی اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد.

موقعیت شغلی در ایران:

فرصت های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می گیرد. و با وجود این که در دانشگاهای مختلف کشور اعم از دولتی، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تدریس می کنند اما تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته از بیشتر رشته ها کمتر است. چون از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه های کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیازمند هستند.

سرفصل دروس حسابداری و تعداد واحدها :

  • تعداد کل واحدها : ۱۳۵ واحد
  • دروس عمومی : ۲۰ واحد
  • دروس پایه : ۴۴ واحد
  • دروس اختصاصی : ۵۸ واحد
  • دروس اختصاصی گرایشها : ۱۳ واحد
  • دروس عمومی رشته حسابداری
نام درس تعداد واحد نام درس تعداد واحد
دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام ۴ ادبیات فارسی ۳
یک درس از دروس اخلاق اسلامی ۲ زبان عمومی ۳
یک درس از دروس انقلاب اسلامی ۲ تربیت بدنی ۱ ۱
یک درس ازدروس تاریخ وتمدن اسلامی ۲ تربیت بدنی ۲ ۱
یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی ۲ جمع ۲۰
  • دروس پایه رشته کارشناسی حسابداری
نام درس نام درس
مبانی سازمان و مدیریت اصول علم اقتصاد ۱ و ۲
ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت ۱ و ۲ آمار و کاربرد آن در مدیریت
پژوهش عملیاتی مالیه عمومی و خط مشی مالی دولت ها
پول و ارز و بانکداری حقوق تجارت
مبانی و کاربرد کامپیوتر در مدیریت مبانی رفتار سازمانی
حقوق و مقررات مدنی مدیریت تولید و عملیات
روش های تحقیق و مأخذ شناسی
  • دروس اختصاصی رشته کارشناسی حسابداری
نام درس نام درس
اصول حسابداری ۱ و ۲و ۳ حسابداری میانه ۱ و ۲
حسابداری پیشرفته ۱و ۲ حسابداری صنعتی ۱و ۲و ۳
حسابرسی ۱و۲ اصول و مبانی تنظیم بودجه دولتی
حسابداری دولتی ۱و ۲ زیان تخصصی حسابداری ۱و ۲
حسابرسی دولتی مدیریت مالی ۱
به این مطلب امتیاز دهید.

ریاضی و فیزیک

اشتراک
اطلاع رسانی به
guest
0 Comments
بازخورد داخلی
مشاهده تمام نظرات